Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

ERC podria perdre una altra alcaldia: possible pacte entre Junts, el PSC i Tots per la Bisbal

Tot sembla apuntar que el PSC, que va assolir quatre regidors, comptarà amb el suport de Junts (tres regidors) i Tots (dos regidors)

|

- Publicitat -

Després de les eleccions municipals, s’obre l’etapa en què els diferents grups polítics que han aconseguit representació als consistoris d’arreu de Catalunya es reuneixen i arriben a acords per tal de formar el govern municipal. Així, tot i que en diversos municipis els partits independentistes han aconseguit pactar un govern, en altres les tensions entre partits es fan notar, arribant a situacions com la de Roses, on Junts ha pactat amb el PSC per tal de desbancar ERC de l’alcaldia, o la de la Diputació de Tarragona. Ara, un nou acord d’aquesta mena, aquesta vegada entre Junts, el PSC i Tots per la Bisbal podria arrabassar l’alcaldia de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) als republicans.

L’acord entre aquestes tres formacions és més que probable, segons publicava el passat dilluns 5 de juny El Punt Avui, tot i que ERC ha estat la llista més votada a la ciutat empordanesa, assolint quatre regidors.

Publicitat

Tanmateix, tot sembla apuntar que el PSC, que va assolir quatre regidors, comptarà amb el suport de Junts (tres regidors) i Tots (dos regidors) per tal de formar govern. Les tres formacions sumarien nou regidors, una xifra molt superior a l’assolida pels republicans. Tant el PSC com Junts i Tots per la Bisbal han mostrat “sintonia durant el mandat a l’oposició i coincideixen en els programes”, segons apunta Catalunya Informació.

ERC, per la seva banda, podria pactar amb la CUP (tres regidors) i els comuns (un regidor), però no arribaria als nou regidors. La formació republicana apostava am força per un govern independentista amb Junts i la CUP; mentre que amb els anticapitalistes sumaven ja vuit anys de col·laboració i pactes, els de Junts, que han estat a l’oposició, no han mostrat la mateixa sintonia amb les formacions al govern.

Et pot interessar  Aragonès diu que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut