Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC plantejarà a Bolaños el blindatge del català a la llei audiovisual i el traspàs de la comissaria de Via Laietana

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit que el PSOE està “massa tranquil” respecte a l’aprovació dels pressupostos de l’Estat per al 2022 i “va malament” per encarar correctament la negociació. “Que ningú doni per segur el vot d’ERC a ningú, perquè el vot d’ERC se sua i es negocia. És el missatge que traslladarem sobretot ara, en un escenari en què Cs no sap massa bé on és, i el govern té poca alternativa”, ha dit. Ha recordat que en el marc dels contactes ERC vol veure avenços en matèries com la Llei de convivència universitària, el blindatge del català a la llei audiovisual i qüestions de memòria democràtica com el traspàs de la comissaria de Via Laietana per convertir-lo en un museu de la repressió.

Són qüestions que posarà sobre la taula del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en la reunió que mantindran aquest dimarts a les 14.00h.

Publicitat

La trobada forma part de la ronda de contactes del ministre de la Presidència amb els grups per abordar l’aprovació dels pressupostos.

El portaveu d’ERC ha apuntat que la seva formació hi va a escoltar”, i ha recordat que la seva formació planteja els contactes amb el govern espanyol en dos àmbits:

Un “d’oportunitats, infraestructures i inversions” per a Catalunya, i un altre de “temes de memòria” com el de Via Laietana.

“Crec que hi ha un camí a recórrer molt important, ha dit, però “desvinculem negociacions”, perquè “a la taula de diàleg s’hi aborda un conflicte polític”, “als PGE es parlarà de PGE, infraestructures i de què es pot fer amb edificis emblemàtics que s’haurien de convertir en museus, i desvinculat d’això la llei audiovisual i la llei de convivència universitària”.

Et pot interessar  Una empresa que moderava Facebook, condemnada per discriminar segons la llengua els moderadors de continguts

Rufián també ha reaccionat aquest dimarts a la proposta de Junts perquè les tres formacions de l’acord de Govern, ERC, Junts i CUP, negociïn conjuntament els pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2022 amb l’executiu espanyol.

Segons el portaveu d’ERC, cal que “tothom assumeixi els seus resultats electorals” i ja hi ha un sistema de coordinació a Madrid que funciona des dels temps de Quico Homs com a portaveu de CiU. Aquest, segons Rufián, “és un debat artificial”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut