Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC no vol posar “terminis” a la celebració del referèndum i admet que abans cal “acumular forces”

Demanen "responsabilitat" a Junts en la seva defensa de la unilateralitat: "Estan molt bé les proclames en campanya, però com es concreten?"

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha dit que “no volen posar terminis” a la celebració del referèndum “perquè no és una qüestió de temps, sinó d’acumulació de forces“. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de TVE, Sans ha assenyalat que “el repte d’ERC i de l’independentisme hauria de ser l’acumulació de forces i de suports necessaris perquè aquest referèndum sigui inevitable” i ha dit que per això “han de ser presents a l’àrea metropolitana”. D’altra banda, la republicana ha defensat un “cordó sanitari” a la ultradreta d’Aliança Catalana si el partit de Sílvia Orriols aconsegueix representació al Parlament el 12-M. Sans ha insistit que l’extrema dreta “espanyola i catalana “és un “límit” per a ERC.

Sans ha admès que les propostes d’Aragonès aquests últims dies al voltant del referèndum i del finançament singular són “electorals”, però també “de país i de govern”, ha afegit. Sobre la unilateralitat defensada per Puigdemont, Sans ha demanat “responsabilitat”. “Estan molt bé les proclames en campanya de ‘jo vindré i ho faré millor’, però com? Com es concreta?”, ha preguntat als de Junts.

Publicitat

“Menysteniment per la llengua” d’Illa

Sobre la proposta de conselleria per la llengua d’Aragonès i la reacció d’Illa qualificant-la de “coseta electoral”, la portaveu ha lamentat que sigui un “menysteniment per la llengua”. “Demostra molt poca sensibilitat i molt poca responsabilitat de país vers un repte de país que tenim”, ha expressat Sans sobre les paraules del candidat socialista.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut