Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC no tanca la porta a una possible ampliació de la delegació a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa s’ha de tornar a reunir al gener. I els noms de la delegació catalana tornen a posar a prova la relació entre ERC i Junts. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha estat clara en defensar que les persones que hi han d’assistir han de ser només membres de l’executiu: “Assumim que a la propera reunió hi haurà el Govern, com al setembre”. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns, Vilalta ha argumentat que els membres han de ser del Govern perquè “és qui millor pot representar la ciutadania”. D’altra banda, Vilalta ha donat suport a Eulàlia Reguant, després que el Suprem hagi obert judici oral contra la diputada de la CUP per negar-se a respondre a Vox durant el judici de l’1-O.

Vilalta ha admès que ERC voldria que la delegació “s’ampliés”, i ha afegit que “treballarà per fer-ho possible”. De moment, Junts sempre ha mantingut que vol enviar a la taula de diàleg el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, a més del secretari general del partit, Jordi Sànchez; el vicepresident Jordi Turull; i la cap de files a Madrid, Míriam Nogueras -que no formen part del Govern.

Publicitat

En un altre àmbit, Vilalta ha subratllat que ERC vol seguir comptant amb la CUP com a soci, tot i el rebuig dels anticapitalistes als pressupostos del Govern. Això sí, la portaveu d’ERC ha admès que “perd sentit” que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, se sotmeti a la qüestió de confiança que l’acord entre ERC i CUP preveu per l’any 2023.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut