Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC lamenta l’abstencionisme registrat a Catalunya apuntant que és una “mala notícia” que “aflegeix Catalunya”

Els republicans que l'electorat català ha votat "en clau espanyola" prioritzant "majoritàriament" apostar pels partits "d'obediència estatal"

|

- Publicitat -

Les eleccions generals espanyoles d’aquest diumenge han registrat a Catalunya un descens en picat de la participació, una dada que ha posat en alerta els polítics catalans que en les darreres setmanes han intentat interpel·lar els abstencionistes de totes les maneres possibles, sense èxit. Les xifres mostraven com a les 18 hores de la tarda només el 48,66% dels electors catalans havia votat, un número 11 punts per sota de la participació registrada el 2019. 

La formació republicana d’ERC no ha pogut amagar la “preocupació” davant aquest panorama regnat per l’abstencionisme. En la seva primera valoració després del tancament dels col·legis electorals, la portaveu d’ERC Marta Vilalta ha apuntat que es tracta d’una “tendència preocupant”, una “mala notícia” pel país, i que “de ben segur afebleix Catalunya”.

Des de l’Estació del Nord, Vilalta ha recordat que aquestes són les primeres eleccions en què els polítics independentistes presos són fora de la presó, tot subratllant però que encara hi ha dirigents a l’exili, com la secretària general d’ERC, Marta Rovira. Tanmateix, la portaveu ha constatat que l’electorat català ha votat “en clau espanyola”, i ha remarcat que la ciutadania ha prioritzat “majoritàriament” apostar pels partits “d’obediència estatal”.

Publicitat

“Passi el que passi des d’ERC hi serem i seguirem treballant”, ha reblat Vilalta, acompanyada de Marc Colomer, vicesecretari general de Comunicació i Estratègia de partit.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut