Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

ERC, JxCat, Bildu i Més per Mallorca treballaran per la llibertat dels presos polítics al senat

Les quatre formacions signen un manifest conjunt en el qual es reafirmen en la declaració de la Llotja de Mar

Avatar
Agències 04/12/2020
Pla general d'un moment de la sessió amb presidents i consellers de les comunitats autònomes al Senat. Imatge del 30 d'abril de 2020. (Horitzontal)
ERC, JxCat, EH Bildu i Més per Mallorca han signat un manifest en el qual es comprometen a treballar conjuntament al Senat per l’autodeterminació, “la llibertat de les preses i presos polítics i el retorn dels i les exiliades”, per “polítiques socials i econòmiques que permetin el progrés” i pel compromís amb la cerca de solucions democràtiques i estables al conflicte polític. Els senadors i senadores de les quatre formacions a la cambra alta es reafirmen en els acords de l’octubre de 2019 en la declaració de la Llotja de Mar i constaten “la impossibilitat d’una plena democratització de l’Estat per la resistència de les velles estructures del règim anterior i per l’aparent falta de voluntat política dels grans partits espanyols”.
A dos dies de l’aniversari de la Constitució espanyola afirmen que el text “s’ha convertit en un forrellat per a les legítimes reivindicacions de llibertat de les nostres diferents nacions” i que “la veu i la paraula dels nostres pobles no tenen cabuda” ni al Senat ni en la Carta Magna.

Relacionats