Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

ERC, Junts, PSC i comuns finalment tanquen “l’acord del català”

|

- Publicitat -

ERC, Junts, PSC i comuns han tancat el que s’ha denominat “l’acord del català” amb la voluntat de fer front a la sentència 25% del castellà imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Després de dies donant voltes al tema, les quatre formacions polítiques han tancat una proposició de llei i l’han entrat al registre del Parlament.

Publicitat

L’acord té dos objectius, d’una banda, s’impulsa per tramitació d’urgència una llei ad hoc que comptarà amb els vots dels partits del Govern, els comuns i els socialistes; i, d’altra banda, l’executiu farà un decret llei que garantirà que “la responsabilitat sobre els projectes lingüístics dels centres al departament d’Educació i on es rebutgen de forma explícita els percentatges sobre la utilització de les llengües oficials”, tal com ha avançat el Diari Ara.

Tot i que l’acord encara no s’ha fet públic, la CUP ha explicat que es parlava del castellà com a llengua curricular i, per aquest motiu se n’ha desmarcat i no ha donat suport.

Et pot interessar  La CUP acusa Junts i ERC d'haver-se "deixat pel camí" l'autodeterminació en la negociació amb el PSOE
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió