Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

ERC, Junts, PDeCAT i la CUP recorren la decisió de la Mesa del Congreso de no admetre a tràmit la llei d’amnistia

|

- Publicitat -

ERC, JxCat, PDeCAT i CUP presentaran conjuntament un recurs a la Mesa del Congrés espanyol perquè reconsideri la decisió de no admetre a tràmit la Llei d’Amnistia. Ho ha anunciat el portaveu dels republicans a la cambra baixa, Gabriel Rufián, en roda de premsa aquest dimarts encara que ha afirmat que tenen “molt poques esperances”. Rufián ha criticat que la no admissió de la proposició de llei dels grups independentistes “instaura un precedent molt perillós en democràcia” i ha lamentat que el PSOE “un cop més es torni a alinear” amb PP i Vox “en contra d’una solució dialogada i política al conflicte que hi ha amb Catalunya”. “Saben que se l’estan jugant”, ha dit als socialistes.

Rufián ha afirmat que la Mesa accepta a tràmit “salvatjades” que proposa Vox i “no passa res” mentre que rebutja una proposta del “republicanisme català” que genera “consens en la societat catalana”. El portaveu republicà ha insistit que hi ha un “greuge comparatiu”. El portaveu d’ERC al Congrés ha opinat que la Mesa es converteix amb decisions com aquesta en un “mini Tribunal Constitucional”.

Publicitat

Davant d’això el president Puigdemont ha publicat aquesta piulada: “El socialtrumpisme bloquejant-ho tot. Són els del “no a tot” i els que neguen el dret a les minories a poder debatre. Però no els digueu supremacistes, sobretot. El PSOE s’alinea amb la dreta i l’extrema dreta per no tramitar la llei d’amnistia”.

Et pot interessar  VIDEO | Aragonès defensarà l'amnistia al Senat el pròxim dilluns
Publicitat

Opinió

Minut a Minut