Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

ERC, Junts, la CUP i els comuns registren al Parlament les resolucions del “pacte antifeixista”

|

- Publicitat -

ERC, Junts, la CUP i els comuns han registrat al Parlament dues propostes de resolució per materialitzar el “pacte antifeixista” que van acordar al començament de la legislatura i que inclou un decàleg de mesures per minimitzar la presència de Vox a la cambra catalana.

Publicitat

Fonts parlamentàries han explicat que els quatre grups van registrar dilluns a la tarda aquestes propostes de resolució, que no han comptat amb el suport del PSC, malgrat que els socialistes van signar el pacte contra Vox quan va arrencar la legislatura.

Una de les propostes insta que el Parlament es reafirmi en “la vocació de ser un espai de llibertat i confrontació política, d’idees i de diàleg, a més del compromís en defensa de les institucions pròpies i de la democràcia”.

També pretén que la cambra catalana expressi la voluntat de “convertir-se en un espai lliure de discursos d’odi i blindar-se davant apologies de la discriminació”, i demana una reforma del Reglament del Parlament per blindar-lo.

Plantegen que aquesta reforma reforci el “compromís contra la discriminació i l’assetjament amb sancions en cas de no signatura”, i modifiqui el requisit d’unanimitat en les declaracions institucionals perquè s’aprovin amb una majoria qualificada.

A més, entre altres qüestions, rebutja “qualsevol manifestació de violència envers les diputades i adquireix el compromís de rebutjar formalment i unànimement qualsevol manifestació de violència verbal, física o psicològica”.

L’altra proposta demana crear una comissió d’estudi al Parlament sobre “el racisme institucional i estructural a Catalunya, en tots els àmbits necessaris”, que ampliarà la comissió de l’última legislatura que estudiava el racisme en l’àmbit de la seguretat.

Et pot interessar  La CUP acusa el PSC de voler "invisibilitzar-los" en denunciar a la JEC el seu acte d'inici de campanya a Tarragona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió