Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC, Junts, el PDeCAT i la CUP registraran demà al Congreso la llei d’amnistia

|

- Publicitat -

ERC, JxCat, el PDeCAT i la CUP registraran aquest dimarts la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats. Els partits independentistes pretenen que la llei comporti l’extinció de qualsevol mena de responsabilitat penal i administrativa per a tots els actes d’intencionalitat política relacionats amb la “lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya” des de l’1 de gener del 2013. Així ho va aprovar el Parlament -amb l’abstenció dels comuns- el desembre de 2020 en una iniciativa que ara arribarà a la cambra baixa espanyola. Els grups independentistes catalans presentaran demà a les 10.15 hores la iniciativa a Madrid acompanyats del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i de la portaveu d’Amnistia i Llibertat, Susanna Pagès.

El text que va aprovar el Parlament afirmava que la llei d’amnistia ha d’incloure els delictes de rebel·lió i sedició; el delicte de malversació de cabals públics quan estiguin en concurs amb el delicte de sedició; els delictes de prevaricació, falsedat, malversació de cabals públics, desobediència i revelació de secrets; els delictes vinculats a organitzar un procés participatiu per decidir el futur polític de Catalunya del 9 de novembre del 2014 i de l’1 d’octubre del 2017.

Publicitat

També els actes d’expressió i opinió realitzats a través de la premsa i xarxes socials; els delictes d’ordre públic comesos en el marc “de la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya” o en protestes contra l’actuació d’autoritats governatives o jurisdiccionals, entre d’altres.

Et pot interessar  Junts i ERC presenten vots particulars a l'informe del PP contra l'amnistia que s'aprovarà dilluns al Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut