Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC, Junts, Bildu i la CUP plantaran l’homenatge a Clara Campoamor al Congreso per la presència de la reina Letizia

|

- Publicitat -

ERC, Junts, Bildu i la CUP han decidit no assistir dilluns que ve a l’acte que la Reina Letizia presidirà al Congrés espanyol, durant el qual s’hi traslladarà l’escriptori de la diputada del Partit Radical i impulsora del vot femení en la República espanyola, Clara Campoamor. La Mesa del Congrés, a proposta de la presidenta Meritxell Batet, va acordar en la seva reunió del passat dimarts convidar a la reina Letizia en aquest acte, en el qual seran presents la presidenta del Senat, Pilar Llop, la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, així com portaveus de diferents grups parlamentaris.

No obstant això, ERC, Junts, Bildu i la CUP ja avancen a Europa Press que no acudiran a aquesta convocatòria en tant que no solen acudir als actes presidits pels Reis d’Espanya, segons han confirmat a Europa Press fonts d’aquestes formacions. “Quina millor idea que convidar a una persona que no li ha votat ningú per a homenatjar la impulsora del vot femení Clara Campoamor”, va criticar el diputat de Bildu Jon Iñarritu en un comentari publicat en el seu compte personal de Twitter i recollit per Europa Press.

Publicitat

L’última vegada que aquestes formacions independentistes ‘van plantar’ a la Corona va ser durant l’acte que va presidir el Rei Felip al mateix Congrés amb motiu del quarantè aniversari del fracàs de la temptativa colpista del 23 de febrer de 1981, Tampoc serà present en aquesta cita el portaveu del PNB, Aitor Esteban, encara que en el seu cas perquè tenia ja actes polítics agendados el dilluns al País Basc, segons van avançar a Europa Press fonts d’aquest partit.

Actualment, l’escriptori de Campoamor està situat en el vestíbul d’un altre dels edificis parlamentaris, l’antiga seu del Banc Exterior, i la idea és donar-li un espai més rellevant dins del Palau de la Carrera de San Jerónimo, on fa uns anys ja va ser traslladat des del mateix emplaçament el bust de la sufragista espanyola.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut