Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

ERC tira endavant una reforma del reglament per garantir l’ús de les llengües oficials al Senat

L'objectiu és ampliar definitivament el dret dels representants públics a realitzar la seva labor parlamentària en totes les llengües oficials

|

- Publicitat -

El grup d’ERC al Senat, on el PP té majoria absoluta, ha impulsat una reforma del reglament de la cambra alta espanyola per tal de garantir-hi l’ús de la llengua catalana, l’euskera i el gallec, tal com ja succeeix al Congrés dels Diputats. Els republicans han registrat la proposta aquest divendres, juntament amb Bildu, BNG, Compromís, Geroa Bai i Eivissa i Formentera.

La reforma recull modificacions com ara que els senadors i senadores puguin intervenir en el Ple, en les comissions i en tota l’activitat parlamentària, en els òrgans funcionals del Senat, així com en tots els seus òrgans rectors, i en els actes i activitats de representació oficial “en qualsevol de les llengües que tinguin el caràcter d’oficials en alguna Comunitat Autònoma d’acord amb la Constitució i el corresponent Estatut d’Autonomia”.

Publicitat

La reforma, doncs, té com a objectiu “aconseguir el normal i ple acompliment dels representants públics en la cambra de representació territorial”, juntament amb la promoció de la riquesa derivada de la pluralitat lingüística, així com el dret de la ciutadania a ser atesa en la llengua oficial que triï, tal com exposen els diferents partits que l’impulsen en una nota de premsa publicada just després d’haver registrat la reforma.

A la nota, la senadora republicana Sara Bailac etziba al PP que només té dues opcions davant la proposta: posicionar-se del costat del respecte de les llengües oficials, o bé del costat de Vox i el “menyspreu a la riquesa lingüística” que recull la Constitució.

Els partits d’esquerres i plurinacionals amb representació a la cambra coincideixen en la necessitat d’impulsar les reformes reglamentàries al Senat a fi d’ampliar definitivament el dret dels representants públics a realitzar la seva labor parlamentària en totes les llengües oficials de l’Estat, segons el text.

Et pot interessar  Puigdemont diu que intentarà un govern independentista encara que ERC els superi en escons: "Com ja vam fer"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut