Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC i la CUP no votaran el suplicatori de Borràs per no decantar-se a favor o en contra

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana i la CUP s’inclinen per no participar aquest dijous en la votació del Ple del Congrés sobre el suplicatori que ha demanat el Tribunal Supremo per investigar a la portaveu de JxCat, Laura Borràs, evitant així haver de posicionar-se amb un ‘sí’ o un ‘no’, dues opcions que no els convencen plenament.

Segons fonts d’ambdues formacions independentistes, ‘aixecar les mans’ en la votació és l’opció que compta amb un major consens entre els dos partits, ja que així evitarien donar suport la obertura d’una causa que Borràs atribueix a raons polítiques i tampoc optarien en contra que s’investigui un presumpte cas de corrupció.

Publicitat

I és que el Suprem vol que el Congreso aprovi el suplicatori de Borràs per poder determinar un delicte de frau a l’Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental durant la seva etapa de la Institució de les Lletres Catalanes.

Davant d’aquest panorama, tot indica que la unitat d’acció de l’independentisme català que va reclamar la propia Borràs no es donarà ni en la comissió ni en el Ple, perquè JxCat, socis de govern d’ERC, repetirà en el seu rebuix al suplicatori.

 

Et pot interessar  Junts i ERC presenten vots particulars a l'informe del PP contra l'amnistia que s'aprovarà dilluns al Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut