Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC i JxCat demanen un ple extraordinari sobre habitatge per abordar els lloguers a Barcelona

|

- Publicitat -

Els grups municipals d’ERC i JxCat a Barcelona han demanat que se celebri un ple extraordinari sobre habitatge per abordar l’augment dels preus del lloguer a la ciutat, ha informat aquest dilluns en roda de premsa la regidora republicana Eva Baró.

Ha explicat que l’objectiu d’aquest ple és emplaçar la Generalitat a iniciar el tràmit per crear un projecte de llei que reguli els preus dels contractes de lloguer i per crear una comissió no permanent d’estudi a l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre l’aplicació i repercussió que tindria. Baró ha assegurat que aquest ple obligarà l’alcaldessa, Ada Colau (BComú), i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), a pronunciar-se sobre una regulació dels preus que emani del Parlament: “Barcelona no pot ignorar aquest assumpte, ha d’afrontar-ne el seu debat. És una demanda generalitzada de la societat civil”.

Publicitat

La regidora ha recordat que l’oposició ja va demanar la setmana passada un ple extraordinari de seguretat perquè ho considera un assumpte imprescindible i urgent: “No volem generar cap alarma però sí que volem constatar que en matèria de seguretat les coses no van bé”. Ha afegit que el debat sobre seguretat ha de fer-se de manera consensuada i que és una qüestió que ha d’allunyar-se de l’alarmisme, per la qual cosa ha reclamat que es tracti l’assumpte de manera “seriosa i rigorosa” per fer un diagnòstic i veure quines mesures es poden aplicar.

Preguntada per la negociació entre els grups municipals pel cartipàs, que es debatrà en el ple d’aquest dimarts, Baró ha assegurat que el Govern i l’oposició treballen “intensament” per arribar a un acord, i ha afirmat que han presentat una proposta generosa perquè l’Executiu de Colau l’accepti.

Et pot interessar  Aragonès proposa celebrar un referèndum via l'article 92 de la Constitució espanyola
Publicitat

Opinió

Minut a Minut