Dimarts, 6 de desembre de 2022 - Edició 1594
La República

ERC i JxCat acorden una resposta institucional a la inhabilitació de Torra

Si el coronavirus no ho condiciona, la data de les eleccions serà entre el 31 de gener i el 7 de febrer

Redacció 28/09/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, al fons, durant la compareixença per explicar l'estratègia 'Catalunya 2022', el 2 de juny del 2020. (Horitzontal)

Després de saber-se que l’anunci de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, és imminent, el Govern ha preparat un pla de resposta a la sentència. Segons informa La VanguardiaJxCat i ERC, després de moltes reunions telemàtiques, han arribat a la conclusió que blindaran el govern davant la seva “decapitació”, n’intensificaran els mecanismes de coordinació, i delimitaran la representativitat de Pere Aragonès com a substitut en les funcions de la presidència i posa la pandèmia com a objectiu de gestió fins a la convocatòria electoral.

Segons el diari, si el coronavirus no ho condiciona, la data de les pròximes eleccions serà entre el 31 de gener i el 7 de febrer. A més, la resposta del Parlament a aquesta injusta decisió, passaria per un ple extraordinari a la Cambra Catalana, amb la presència del mateix Quim Torra ja inhabilitat, cosa que el reglament permet si així el convida Roger Torrent o ho demanin dos grups parlamentaris.