Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC i Junts es comprometen a millorar la seva coordinació

|

- Publicitat -

Pas endavant per deixar enrere les picabaralles entre ERC i Junts. Segons ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa a Palau, posterior al Consell Executiu, les dues formacions s’han compromès a millorar la seva coordinació, i a tenir el “màxim traspàs d’informació”.

ERC i Junts van abordar les relacions dels dos partits socis del Govern, en una reunió dilluns passat on també van assistir el president Aragonès i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. El principal motiu era la trobada entre la consellera Vilagrà i el ministre Bolaños a Madrid, criticada per JxCat. Esquerra manté que les relacions entre la Generalitat i la Moncloa “no s’han descongelat ni normalitzat”.

Publicitat

El partit i el grup parlamentari van criticar ERC per no estar al corrent de la trobada, però els membres de Junts al Govern sí que ho sabien. “Potser és cert que entre els dos grups no hi va haver el traspàs d’informació necessari”, ha comentat Plaja.

La portaveu ha reiterat que els òrgans de coordinació entre ERC i Junts hi són perquè funcionin, i ha admès que “segur que poden funcionar millor”. Per això, els dos partits socis del Govern s’han instat a fer “un esforç” perquè la relació i la coordinació rutlli de manera més eficaç.

A Palau mantenen que “no hi ha motius per descongelar res” amb la Moncloa, i que les relacions entre els dos governs “no estan normalitzades”. S’espera que la reunió entre els presidents Aragonès i Sánchez se celebri al juliol. Tot i això, Plaja ha recordat que “no hi ha la certesa” que sigui així, com a mostra de la “poca confiança” que hi ha amb l’Estat.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut