Dissabte, 10 d'abril de 2021 - Edició 989
La República

ERC i En Comú Podem de l’Hospitalet acusen PSC i Cs de bloquejar la comissió sobre el Consell Esportiu

Socialistes i taronges han votat en contra de les compareixences proposades pels republicans i els morats

Avatar
Agències 01/04/2021
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín | ACN

Esquerra Republicana i l’Hospitalet-En Comú Podem han denunciat en un comunicat conjunt que el PSC i Ciutadans “bloquegen” la comissió sobre el cas del Consell Esportiu. La comissió es va crear arran d’una moció dels republicans el desembre passat “i ha patit ja retards i incompliments”. Els dos partits d’esquerres han forçat per avui una convocatòria extraordinària per votar les compareixences a la comissió, entre les quals la del regidor denunciant, Jaume Graells, la de l’alcaldessa, Núria Marin, o la dels detinguts Cristian Alcázar, segon tinent d’alcalde i primer secretari del PSC, i l’exregidor Cris Plaza, a banda d’altres acusats en el cas. Segons ERC i Comuns, PSC i Cs han “bloquejat” totes les compareixences votant-hi en contra.

Els dos partits d’esquerres han lamentat l’actitud “obstruccionista” que, al seu parer, “se suma a la manca de voluntat” per proporcionar als grups municipals “tota la documentació demanada relativa al cas investigat”.

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, ha denunciat que “la pinça” entre PSC i Cs “impedeix fer seguiment de les irregularitats investigades” i ha recordat que fa “mesos” que reclamen “transparència” al govern municipal. Per això ha lamentat que “quant més segueix l’alcaldessa
amagada i sense donar totes les explicacions, més es perjudica la imatge de l’esport i de
la ciutat”.

De la seva banda, la portaveu d’En Comú Podem de l’Hospitalet, Ana González, ha confessat que té “molts dubtes” sobre la utilitat de la comissió atesa la negativa del PSC i Cs perquè hi compareguin “persones implicades directament en el cas”.