Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC i els comuns valoren positivament la trobada i creen grups de treball per avançar en les negociacions

|

- Publicitat -

Els equips negociadors d’ERC i els comuns han acordat crear grups de treball per avançar en les negociacions i concretar un acord que desencalli la investidura del candidat republicà i vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès.

Les fonts coneixedores han explicat que representants de totes dues formacions s’han reunit aquest dimarts a la tarda al Parlament i han valorat positivament la trobada, en la línia de la primera que es va celebrar dilluns, i han concretat que han continuat parlant d’aspectes del programa del futur Govern.

Publicitat

Els comuns els van presentar dilluns els seus eixos programàtics –recuperació econòmica, salut, feminisme, transició ecològica i el diàleg sobre el conflicte català i la llibertat dels presos polítics– i els republicans els han retornat aquest dimarts el document, en el qual hi ha hagut moltes coincidències i que ara hauran de concretar en els grups de treball per redactar un eventual acord, han explicat les mateixes fonts.

Els morats, que apostaven per un acord ràpid, creuen que encara trigarà una mica més a arribar, perquè s’han constituït els grups de treball i dijous hi ha ple al Parlament i preveuen que no es podran reunir.

ERC ha insistit a formar un govern en solitari, mentre que els comuns preferirien entrar a l’executiu, però les fonts morades han apuntat que això dependrà del tipus d’acord al qual arribin i han descartat entrar en una dinàmica de dilació de la negociació.

Els comuns han mantingut que la “línia vermella” és que Junts no formi part del Govern, i han reiterat la seva aposta per la taula de diàleg, que és un dels seus eixos programàtics a debatre.

Et pot interessar  El PSC se suma al PP i també estudia denunciar el Gover per les propostes sobre referèndum i finançament durant la precampanya

Després de la trobada amb els comuns, que ha durat al voltant d’una hora, ERC es reuneix amb Junts de manera telemàtica, en la primera reunió formal que fan després que els republicans van trencar les negociacions per formar un govern de coalició i van limitar les converses amb Junts a obtenir els seus vots per a la investidura d’Aragonès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut