Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC i EH Bildu tanquen un acord amb el govern espanyol per desbloquejar la llei d’habitatge

Els grups donaran més detalls sobre l'acord en una roda de premsa prevista al migdia

|

- Publicitat -

Ja és oficial: la llei de l’habitatge aprovada el 2022 es desbloquejarà després d’un any, gràcies a l’acord al qual han arribat ERC i EH Bildu amb el govern espanyol. Després que aquest matí fonts de la Moncloa confirmessin que els dos grups estaven tancant un pacte “imminent” per desbloquejar la llei, aquest finalment s’ha anunciat. Els detalls de l’acord, però, són encara desconeguts, i els donaran les formacions en una roda de premsa prevista a les 11.45 hores d’aquest divendres, 14 d’abril.

El text de la llei de l’habitatge, que respon a un compromís de legislatura de Pedro Sánchez, i que els grups independentistes i progressistes reclamaven reprendre des de feia mesos, va aprovar-se al Consell de Ministres el febrer del 2022. No obstant això, els grups, així com entitats de defensa del dret a l’habitatge, criticaven que la norma era poc ambiciosa, a la vegada que tenia moltes mancances, ja que no incorporava elements clau com ara la regulació dels preus dels lloguers.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut