Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC i Bildu demanen explicacions a Calvo sobre les despeses que el Patrimonio Nacional paga al rei emèrit

|

- Publicitat -

ERC i Bildu han registrat aquest dijous una petició conjunta de compareixença de la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, perquè expliqui al ple de la cambra perquè –segons publica eldiario.es- Patrimoni Nacional, que depèn del seu departament, paga les nòmines i els viatges de tres ajudants de cambra del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, durant la seva estança als Emirats Àrabs.

ERC també ha registrat una bateria de preguntes per escrit al govern espanyol on reclama si Calvo tenia coneixement que personal pagat per l’erari públic està destinat a assistir el rei emèrit a l’estranger; per quin motiu va afirmar que Joan Carles de Borbó no vivia de recursos públics i, en cas negatiu, si pensa investigar les responsabilitats de Patrimoni Nacional per no haver-ne informat.

Publicitat

Els republicans també volen saber qui pren la decisió de facilitar aquest personal de lliure designació per servir al rei emèrit, i quines altres despeses públiques s’estan utilitzant actualment per a les necessitats de Joan Carles de Borbó.

Segons publica ‘eldiario.es’, Patrimoni Nacional, que depèn del Ministeri de Presidència que dirigeix Carmen Calvo, paga les nòmines i els viatges dels empleats de confiança del rei emèrit a l’estranger.

Joan Carles I tindria tres ajudants de cambra, que són personal de lliure assignació. “Tampoc tinc perquè sobresaltar-me per aquesta qüestió si establim que ha de tenir protecció”, ha dit Campo en una entrevista aquest dijous al matí a ‘RTVE’. El ministre de Justícia ha destacat que la monarquia fa un “esforç permanent per la transparència”.

Et pot interessar  Aragonès signa el decret de de dissolució del Parlament i de convocatòria de les eleccions del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut