Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

ERC guanyaria a Barcelona i Colau punxaria estrepitosament, segons una enquesta d’El Nacional

|

- Publicitat -

ERC tornaria a guanyar les eleccions municipals a Barcelona i el PSC se situaria en segona posició, per davant de BComú, segons una enquesta d’El Nacional. La candidatura d’Ernest Maragall obtindria entre 10 i 11 regidors (el 2019 en va obtenir 10), mentre que el PSC de Jaume Collboni passaria de 8 a 9.

La candidatura de BComú, encapçalada per l’alcaldessa Ada Colau, cauria a la tercera posició amb 8 regidors, pels 10 actuals. JxCat, que està pendent de tenir candidat després de la renúncia d’Elsa Artadi, aconseguiria entre 4 i 5 regidors (ara en té 5), mentre que Cs n’aconseguiria 3 (pels 6 del 2019 aconseguits conjuntament amb la candidatura de Manuel Valls). L’enquesta també preveu l’entrada de Vox al consistori, amb 3 regidors.

Publicitat

El PP, que actualment té dos regidors, podria quedar fora del consistori o igualar els resultats del 2019. L’enquesta també apunta la possibilitat que la CUP torni a entrar al consistori, ja que li dona una forquilla de 0-2 regidors.

L’enquesta ha estat elaborada per l’empresa Feedback i es basa en 500 enquestes telefòniques fetes a Barcelona entre el 10 i el 19 de maig. Colau va anunciar justament el 19 de maig que optaria a un tercer mandat.

A la pregunta de si creu que Colau tornarà a ser l’alcaldessa de Barcelona, el 63% considera que no perquè “el canvi és necessari”, mentre que el 29,6% creu que sí perquè “no té alternativa”. Pel que fa a la confiança, el 64,4% dels enquestats manifesta tenir-ne poca o gens en l’alcaldessa barcelonina. Així mateix, la nota a la seva tasca és de 3,04 sobre 10.

 

Et pot interessar  Bolaños nega que es parli de referèndum amb ERC: "Estem en campanya, escoltarem moltes coses, algunes que no són certes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut