Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

ERC celebra la intervenció d’Aragonès al Senat en defensa de l’amnistia i l’autodeterminació: “Tocava ser-hi”

La formació republicana destaca que el discurs d'Aragonès ha estat "impecable en el fons i en la forma" i evita valorar les crítiques del PP

|

- Publicitat -

ERC celebra el discurs en defensa de l’amnistia i l’autodeterminació que ha fet el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dijous al Senat espanyol, envoltat de presidents autonòmics i representants del PP. Un parlament en el qual el president català ha reivindicat la necessitat d’una llei d’amnistia per tal de resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, i que permeti avançar fins a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, que l’executiu català aposta perquè sigui “a l’escocesa”, és a dir, amb reconeixement i vinculant, una via que el partit comparteix.

La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha dit que el discurs d’Aragonès ha estat “impecable en el fons i en la forma”, destacant que s’ha centrat en la “defensa de Catalunya”, en els “consensos de país” com l’amnistia “per acabar amb la repressió”, l’autodeterminació i, finalment, el benestar de la ciutadania.

Publicitat

Vilalta, que ha reiterat que “tocava ser” al Senat per defensar l’amnistia i l’autodeterminació, davant les crítiques de partits com la CUP a l’assistència d’Aragonès a aquesta reunió, també ha aprofitat per qualificar el cap de l’executiu català de ser un “alt digne representant de la ciutadania del nostre país”. Amb tot, ERC ha evitat valorar els atacs dels presidents del PP al Senat després de la compareixença d’Aragonès per defensar l’amnistia.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut