Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

ERC esmena la reforma del Codi Penal incloent-hi la malversació per evitar que el delicte persegueixi l’independentisme

|

- Publicitat -

Les esmenes que ERC presentarà al text de reforma del Codi Penal inclouen també la reforma del delicte de malversació. Així, els republicans es refermen en el seu objectiu d’avançar en la desjudicialització i evitar que aquest delicte pugui utilitzar-se de nou per perseguir l’independentisme, tal com ha succeït.

La proposta que treballa ERC vol explorar “quirúrgicament” els marges que hi hagi per redefinir, aclarir i evitar “interpretacions esbiaixades”, per evitar així que la malversació torni a fer-se servir de forma “arbitrària” contra l’independentisme. A la vegada, però, també volen evitar que cap reforma pugui servir d’excusa per rebaixar les penes en cas de corrupció.

Publicitat

Tal com han confirmat a l’ACN fonts republicanes, el partit que presideix Oriol Junqueras té el propòsit “d’avançar en la desjudicialització” de la vida social i política, i limitar les “potencials arbitrarietats” de l’Estat per “perseguir i reprimir” el moviment independentista.

El partit de Junqueras insisteix que busca la resolució política del conflicte amb l’Estat, basant-se en l’amnistia i l’autodeterminació. En aquest sentit, ERC considera que qualsevol passa que acosti a la desjudicialització és “bona notícia” per a qualsevol moviment de protesta o dissidència política i, per tant, també per a l’independentisme. En aquest context, ERC considera “vital” tant la derogació del delicte de sedició com la reducció de penes per desordres públics agreujats.

El termini per presentar esmenes acaba aquest divendres, de manera que ERC registrarà la seva proposta entre avui i el mateix dia 9.

Et pot interessar  La carta de Sánchez demostra la polarització de la societat espanyola: un 41,1% l'aprova i un 38,8% no, segons el CIS
Publicitat

Opinió

Minut a Minut