Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC és optimista amb la possibilitat d’arribar a un acord pels pressupostos: el PSC, el que més celebra la “predisposició” a negociar

|

- Publicitat -

L’executiu de Pere Aragonès vol assegurar-se uns pressupostos de cara l’any 2023 que siguin d’ampli acord amb les altres forces polítiques i que serveixin per fer front a la situació d’inflació i crisi econòmica que travessa la societat catalana. El passat dimarts, 29 de novembre, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, reitera durant una entrevista amb Ràdio Estel que la seva formació veu “amb optimisme” la negociació per als pressupostos, en una setmana en la qual, assegura, s’estan intensificant les reunions amb els comuns, Junts i el PSC.

Vilalta insisteix que l’objectiu d’ERC és aconseguir un acord “el més ampli possible“; el primer pas, segons van anunciar el dilluns, és assolir un “principi d’acord” amb les tres formacions, que ERC considera “socis prioritaris”. D’aquests, però, l’única formació que ha dedicat bones paraules als republicans ha estat el PSC, que sí que ha celebrat la “predisposició” del Govern a negociar els comptes. Durant l’última reunió, l’executiu d’Aragonès va entregar als socialistes pràcticament tota la documentació que els demanaven feia setmanes.

Publicitat

Els comuns, per altra banda, refreden les expectatives del Govern, dedicant dures crítiques a les reunions mantingudes perquè les “úniques propostes” són de la formació lila. Junts, per la seva part, únicament ha instat el Govern a esclarir si prefereix pactar els pressupostos amb el PSC o amb ells, tot assegurant que “no faran de comparsa”; no obstant això, el decàleg de propostes que van assegurar que enviarien encara no ha arribat a l’executiu, segons ha afirmat Vilalta. Sobre esclarir amb qui volen pactar els comptes, ERC ja va avisar que “no s’ha d’escollir entre uns i altres”, mentre que Junqueras va instar els partits a l’oposició a ser “generosos” i deixar de banda “partidismes i tacticismes”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v

Vilalta s’ha limitat a insistir que és necessari aprovar els comptes “com més aviat millor”: “No ho podem anar deixant per més endavant, són dies que perdem”. La portaveu republicana ha dit que veu “possible” que es faci el primer debat de les esmenes a la totalitat abans d’acabar l’any i ha dit que seria “un bon escenari”, segons recull l’ACN. Per als republicans cal anar fent passes cap a l’aprovació i tot i que ha admès que és “complex” ha garantit que ERC “ho posarà tot de la seva part”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut