Dilluns, 3 d'agost de 2020 - Edició 739
La República

Repte de les dones d’ERC: doblar la presència femenina a les institucions a partir de les properes eleccions municipals

Més de cent dones que ocupen càrrecs electes de la formació republicana d’ERC s’han reunit aquest dissabte a Pineda de Mar en la primera Convenció de Dones del partit per […]

Marina Almansa
Marina Almansa 20/10/2018
Foto de família de la Convenció de Dones d'ERC, el 20 d'octubre de 2018. (horitzontal)

Més de cent dones que ocupen càrrecs electes de la formació republicana d’ERC s’han reunit aquest dissabte a Pineda de Mar en la primera Convenció de Dones del partit per compartir coneixements i preocupacions sobre el paper de la dona a les institucions. Les republicanes han acordat encara un repte: “doblar” l’actual presència femenina en càrrecs de responsabilitat a partir de les pròximes eleccions municipals de 2019, un objectiu que facilitarà el fet que els republicans ens presentin arreu amb la ‘llista cremallera’. “Volem fer polítiques de dona, que pensin en les dones i en la igualtat perquè és així com es contribueix a la igualtat d’oportunitats i a la construcció d’una república més igualitària”, ha dit la vicesecretària general de dones d’ERC, Mireia Mata.

Actualment el partit compta amb 50 alcaldesses, 800 regidores, 22 diputades i més de 350 càrrecs orgànics, segons ha detallat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. “Ja estem caminant i aquesta és la nostra vocació i llista cremallera és oportunitat per doblar el numero de dones a les institucions per fer polítiques reals”, ha dit la consellera.

Jordà assegura que des d’ERC s’entén el feminisme no només com una revolució social per acabar amb la desigualtat de gènere, sinó també com una revolució de pensament. Aquesta revolució, expliquen, hi ha contribuït també quatre dones del partit que no han pogut ser a la Convenció i a les que s’ha volgut retre homenatge: Carme Forcadell, Dolors Bassa, Meritxell Serret i Marta Rovira.

Serret i Rovira han participat de la jornada a través de videoconferència i han demanat la implicació de totes les dones del partit per assolir una “igualtat plena” fonamentada en la “meritocràcia” i no només per qüestions de paritat. També Carme Forcadell i Dolors Bassa, a través de dues cartes escrites des de la presó han tingut el seu moment en la Convenció.

Relacionats