Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

ERC demanarà a l’Eurocambra “tots els costos” de la missió sobre la immersió

L'eurodiputada Diana Riba lamenta que la missió ha estat un "aquelarre de la dreta amb l’extrema dreta acompanyat pel que queda de Ciutadans"

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana demanarà al Parlament Europeu una relació de “tots els costos” que ha suposat la missió d’eurodiputats que aquesta setmana ha viatjat a Catalunya per analitzar la immersió lingüística a l’escola. Els eurodiputats, tots ells membres de la dreta, l’extrema dreta i els liberals europeus, conclouen aquest dimecres la seva visita, després que dilluns i dimarts hagin visitat dues escoles i hagin mantingut reunions tant amb les famílies contràries a la immersió com amb els sindicats educatius i representants polítics de la Generalitat.

L’eurodiputada republicana Diana Riba, que ha estat present durant la missió com a acompanyant, ha anunciat aquest dimecres que ERC reclamarà conèixer el cost total d’aquesta missió, el comitè de la qual ha denunciat que té una “posició totalment esbiaixada”. Riba, que ha recordat que el Parlament Europeu no té competències en matèria educativa i lingüística dels estats membres, ha afirmat que aquesta missió ha estat “un aquelarre de la dreta amb l’extrema dreta acompanyat pel que queda de Ciutadans”. A la vegada, Riba tampoc no s’ha mostrat gaire confiada en l’informe que s’elaborarà en els pròxims mesos sobre aquesta visita.

Publicitat

Els eurodiputats del PPE, Cs, Vox i Renew (els liberals europeus) van arribar dilluns a Catalunya per analitzar la immersió lingüística, en el que és un nou circ mediàtic organitzat pel PPE i la presidenta del Comitè de Peticions, l’eurodiputada popular Dolors Montserrat. De fet, un dels organismes que va reunir-se amb ells, el sindicat eductiu Ustec, ha denunciat que la missió és una “pantomima” perquè els europarlamentaris han arribat “alliçonats en contra la immersió”, i no han escoltat cap dels arguments a favor del sistema que Ustec i la Generalitat van exposar-los.

Et pot interessar  Aragonès frega l'aprovat i el Govern rep una de les pitjors puntuacions abans d’unes eleccions al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut