Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC demana reemprendre la taula de diàleg després de la pandèmia i JxCat vol centrar-se en el coronavirus

|

- Publicitat -

ERC ha defensat reactivar la mesa de negociació sobre el conflicte català entre la Generalitat i el Gobierno un cop se superi la crisi sanitària del coronavirus, mentre que JxCat ha demanat “reflexionar” sobre això després de la pandèmia. Així ho han declarat els líders dels grups parlamentaris, Sergi Sabrià (ERC) i Albert Batet (JxCat), després que la taula de diàleg entre governs quedés paralitzada per la Covid-19. Aquesta taula només es va reunir un cop, a finals de febrer, i la segona trobada, prevista pel març a Barcelona, no va arribar per la crisi sanitària i ambdues parts van estar d’acord en paralitzar-la per centrar-se en el coronavirus.

Sergi Sabrià (ERC)

Publicitat

Tot i que Sabrià considera que canviaran les prioritats en la política catalana, ha avisat que el conflicte i la situació dels presos polítics no haurà desaparegut, i per tant defensa que la taula de governs ha de seguir: “Ningú podrà negar que la repressió continua. Per tant, aquella era una eina per parlar de la repressió, i d’amnistia i de referèndum com a solució”. “Quan toqui, voldrem seguir parlant d’amnistia i referèndum. Per tant, exigirem que es compleixin els acords”, ha advertit el dirigent republicà.

Albert Batet (JxCat)

Albert Batet ha sostingut que ara la prioritat és la gestió de la crisi sanitària i, quan s’hagi superat, arribarà el moment de “reflexionar” sobre si reactivar la taula. Així mateix, ha acusat l’Executiu de Pedro Sánchez d’estar prioritzant la recentralització i no correspondre a la “lleialtat” amb la que actua el Govern de Quim Torra durant la crisi sanitària.

 

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut