Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

ERC demana que Pablo Casado comparegui en la comissió d’investigació de l’operació Kitchen

El partit ha demanat la compareixença del líder del Partit Popular per esclarir quina participació i coneixement dels fets tenia Casado

Agències 01/10/2021

ERC ha demanat la compareixença del líder del PP, Pablo Casado, a la comissió d’investigació de l’operació ‘Kitchen’, que analitza l’ús del Ministeri de l’Interior per part del govern de Mariano Rajoy per espiar l’extresorer del PP Luís Bárcenas, i robar proves sobre la caixa B del partit.

És a dir, que intenta investigar si l’espionatge al llavors tresorer del partit es va fer acord amb la llei, si es van denunciar les presumptes irregularitats que podrien haver sortit a la llum arran d’aquest espionatge o bé, si es van mantenir ocultes per evitar que afectés el partit blau. En aquest sentit, s’ha demanat la compareixença de Casado per esclarir si tenia coneixement o no d’aquests fets, i si hi va participar.

Els republicans també demanen, arran de la pròrroga del calendari de treball de la comissió, que comparegui Rajoy i que torni a comparèixer l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo. Entre els compareixents que demana ERC destaquen l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz o la que va ser secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

Aquest cas ha estat un dels més mediàtics, precisament perquè va evidenciar que el PP podria tenir una caixa B i que Bárcenas, amb tota la informació que tenia pel seu càrrec de tresorer, podia usar aquestes dades per fer xantatge a alts dirigents, i així tenir el control ocult del partit.