Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC demana que compareguin Sánchez, Marlaska i l’exdirector del CNI per les declaracions de Villarejo

|

- Publicitat -

ERC ha demanat les compareixences al Congreso del president espanyol, Pedro Sánchez, del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de l’exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán, arran de les declaracions de l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo sobre el 17-A.

El comissari jubilat ha afirmat aquest dimarts en seu judicial que els atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost de 2017 van ser un “error greu” del CNI que volia donar “un petit ensurt a Catalunya”. En una piulada a Twitter, Rufián ha afirmat que l’executiu espanyol “no pot callar” i ha exigit “explicacions immediates”.

Publicitat

Per això, els republicans han registrat les tres peticions de compareixença a la comissió d’Interior de la cambra baixa per “esclarir i prendre mesures” sobre les declaracions judicials de Villarejo. Rufián també ha afirmat que ERC reactivarà les comissions d’investigació sobre el 17-A “presentades i vetades”.

Cal recordar que Villarejo, va estar vinculat amb l’Operació Catalunya, l’operatiu orquestrat pel ministeri d’Interior per “frenar l’independentisme”. Ara, les seves declaracions destapen un greu escàndol i vinculen el CNI i l’Imam de Ripoll, considerat el cervell de l’atemptat del 17-A de Barcelona i Cambrils.

Et pot interessar  Aragonès nega que s'hagi coordinat amb el PSOE: "La data del 12-M l'han escollit els que han tombat els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut