Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

ERC demana investigar l’existència de “moviments d’extrema dreta” dins les forces armades espanyoles

Els republicans demanen "identificar, controlar i sancionar" les persones que conformen aquests moviments d'extrema dreta

|

- Publicitat -

El grup d’ERC al Congrés dels Diputats ha registrat una proposició no de llei (PNL) davant la comissió de Defensa per tal d’instar al govern espanyol a investigar l’existència de “moviments d’extrema dreta” dins els òrgans i institucions de les forces armades, segons han confirmat a través d’un comunicat. Els republicans exposen com, arran del debat sobre l’amnistia als encausats del procés, ha quedat constatat l’existència d’un llenguatge i una ideologia “guerracivilista i antidemocràtica” entorn de l’exèrcit espanyol, que ha aflorat especialment en moments clau, com les negociacions del PSOE amb l’independentisme o la tramitació de la llei d’amnistia.

La proposició dels republicans, que firmen el portaveu del grup, Gabriel Rufián, i el portaveu a la comissió de Defensa, Francesc-Marc Álvaro, demana “identificar, controlar i sancionar” les persones que conformen aquests moviments amb proclames a favor del franquisme. “Davant del que considera una amenaça contra la democràcia, el Grup Republicà demana l’elaboració d’un informe que contempli les actuacions que s’han realitzat en aquest sentit, i les propostes, incloent-hi possibles modificacions legals, per fer front a la situació”, demanen.

Publicitat

Tal com recorden des d’ERC, el darrer precedent d’aquestes proclames es va produir el 17 de novembre passat, l’endemà de la investidura de l’actual president del govern espanyol, quan es feia públic un manifest vinculat a l’Associació de Militars Espanyols (AME) en què es feia una crida implícita a les Forces Armades a la destitució del govern i convocatòria d’eleccions generals.

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut