Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC demana guanyar el 28-A per aturar la corrupció i el 155

Aragonès es compromet a derrotar i sepultar l’extrema dreta

|

- Publicitat -
La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha reclamat aquest diumenge que la formació guanyi les eleccions espanyoles a Catalunya i eviti que el PSOE “faci de crossa” de l’extrema dreta, del 155 i de la corrupció. A través d’un vídeo projectat en l’acte central d’Esquerra del 28-A a Barcelona, Rovira ha apostat perquè els vots serveixin per “legitimar” i “continuar” el camí cap a la república. El la mateixa línia, l’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha presentat el partit com la millor opció contra l’extrema dreta en considerar que son “el seu màxim enemic”. “La derrotarem i la sepultarem”, ha exclamat Aragonès. El vicepresident del Govern també ha recordat que mai cap president d’ERC ha hagut de declarar davant d’un tribunal acusat de corrupció i ha reivindicat les “mans netes” i la defensa de l’autodeterminació del partit.

El número dos d’ERC a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, s’ha dirigit directament als votants socialistes i catalanistes i els ha convidat a sumar-se a ERC. Així, Rufián ha apel·lat un dia a més a “eixamplar la base”. “Ser més és simplement fer pur ‘junquerisme”‘. És interpel·lar a tothom”, ha descrit. “Forma part de la nostra responsabilitat dir a tothom que si comparteix els valors de la democràcia, la justícia social, la llibertat i l’antifeixisme són dels nostres. És igual quina bandera tinguin al balcó o al cor”, ha subratllat.

En la mateixa línia, la número dos d’ERC a les eleccions municipals a Barcelona, Elisenda Alamany, ha dit que un país nou és possible si es dona resposta als reptes sorgits amb el canvi d’època i si el sobiranisme d’esquerres lidera un projecte de país que “valgui la pena”. “Aconseguirem que encara siguem més”, ha opinat. “El 28-A l’extrema dreta trobarà un mur a Catalunya de dignitat, de bones persones, honestes, compromeses i amb el dret a l’autodeterminació i la dignitat que faci avançar Catalunya”, ha detallat Alamany.

Publicitat

Al seu torn, el president del Parlament, Roger Torrent, ha destacat que el 28-A només hi ha “dos escenaris possibles”: o bé l’aval a la “repressió” i al 155 que el PSOE “pacta” amb Cs i PP o el vot de la llibertat. “Continuar governant des de la dreta atacant Catalunya o bé tenyir el mapa de groc republicà antifeixista, del referèndum. Per primera vegada tenim l’oportunitat de fer-ho”, ha remarcat. Una vegada més, Torrent ha fet una mirada enrere i ha dit que ERC no va néixer per “resistir”, sinó per contribuir en una república dels homes i dones “lliures”, “antifeixista”, “feminista” i “ecologista”. Així ha conclòs que ERC va néixer “per guanyar i guanyarem”.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Ernest Maragall ha estat el primer en intervenir en l’acte central. Ha reivindicat que el país i la seva capital necessiten una “triple victòria” el 28A i el 26-M. “Guanyant el 28-A tindrem la força que necessitem a Madrid i la confiança que podrem projectar a tot Catalunya. Cal convertir el 28-A i el 26-M en la victòria de la república a la capital de Catalunya i sobre la monarquia a Madrid. Això és el que està en joc”, ha apuntat Maragall. “Us ho dic ben clar, el que passi a Barcelona serà determinant per obrir nou horitzó pel país”, ha alertat.

  • L’acte central del partit a Barcelona ha reunit la plana major d’ERC el tercer dia de la campanya del 28-A. En el campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, l’acte s’ha iniciat amb un minut de silenci en record a Neus Català. Davant d’unes 700 persones, segons l’organització, han estat habituals les peticions de llibertat pels polítics presos per l’1-O. A més de Rufián, Aragonès, Torrent, Rovira, Maragall i Alamany també han intervingut a l’acte els candidats al Congrés per Girona, Tarragona i Lleida, la candidata del Jovent Republicà, Marta Rosique, l’amiga d’Oriol Junqeras Eugenia Parejo, la candidata al Senat Ana Surra i els candidats al Congrés Gerard Gómez del Morral i Joan Josep Nuet. Entre el públic hi havia tots els consellers d’ERC Ester Capella, Alba Vergés, Chakir El Homrani, Josep Bargalló, Alfred Bosch i Teresa Jordà.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut