Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

ERC demana al Govern que es mantingui “ferm” amb l’avançament del curs escolar

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha defensat en una roda de premsa a la seu del partit la potestat del Govern per decidir sobre el nou calendari escolar i realitzar els canvis que consideri pertinents. Vilalta no considera que hi hagi una “crisi oberta” en l’àmbit de l’educació arran de l’avançament de l’inici del curs escolar al 5 de setembre i demana al Govern que es mantingui “ferm” en la decisió.

A partir de les protestes dels sindicats educatius i de l’ocupació de la seu del Departament d’Educació del passat dijous, la republicana ha manifestat que “s’està parlant amb les associacions, els sindicats i el Consell Escolar per veure de quina manera es pot aplicar aquesta decisió”.

Publicitat

Vilalta ha defensat els canvis que han dut a terme en el calendari escolar perquè creu que són “les millors mesures per a la ciutadania i especialment per als nens i les nenes”. A més, ha demanat al Govern que es mantingui ferm en aquesta decisió. Segons ha dit, s’han realitzat els canvis per a la “millora de les ràtios, la definició del currículum escolar, i la millor manera de facilitar la conciliació”. La portaveu ha defensat que des del Govern es vol escoltar els actors implicats i que puguin debatre al voltant d’una decisió que des d’ERC consideren “absolutament encertada”.

El canvi del calendari escolar del Govern pretén reduir el període de vacances d’estiu per als alumnes i que el curs pugui començar abans. Vilalta ha defensat aquesta posició perquè pretén “afavorir l’equitat i facilitar la conciliació familiar”. A més, des d’ERC argumenten que la mesura no impacta negativament en els drets i les condicions laborals dels professionals, i que és una mesura que fins i tot “ha trigat massa”.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut