Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC defensa la nova “orientació” dels Mossos i demana que els debats que afectin el cos siguin “sobre el model”

|

- Publicitat -

La diputada d’ERC al Parlament, Raquel Sans, ha defensat la nova “orientació” que el Govern vol donar als Mossos d’Esquadra i confia que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, comparegui per explicar els últims canvis a la cúpula del cos “el més ràpid possible”. “Des d’ERC tanquem files amb els Mossos d’Esquadra”, ha dit en roda de premsa després de les crítiques de l’oposició al cessament de Josep Maria Estela com a comissari en cap per suposades desavinences arran del nomenament de sis nous comissaris (quatre dones i dos homes), una decisió que no compartia. Elena ha demanat de comparèixer al Parlament per explicar els darrers canvis a la direcció dels Mossos.

Sans també reclama que els debats que afectin els Mossos siguin “sobre el model” i no sobre “situacions internes que no fan cap bé al cos”. En aquest sentit, aposta per continuar treballant cap a “la feminització” de la policia catalana i per desenvolupar els altres canvis que hi vol implementar el conseller, com els que afecten l’aplicació de la Llei de seguretat ciutadana (coneguda com a ‘llei mordassa’).

Publicitat

En la mateixa compareixença, Sans també ha criticat les declaracions de l’exconseller d’Interior, Miquel Sàmper, en què apuntava que el nou comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, hauria frenat investigacions policials: “Si un exconseller disposa de proves, hauria d’anar a la justícia, i si no disposa de les proves, entenem que no són unes declaracions pertinents d’algú que ha ocupat aquest càrrec“, ha valorat.

Et pot interessar  Tres detinguts per atracar amb arma de foc dos bancs de Pallejà i Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut