Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

ERC de Sant Pere de Ribes denuncia una ex regidora per desviar 12.000 euros dins el partit

Esquerra diu que manté retinguts els diners fins que es resolguin conflictes interns dins el grup municipal

Agències 22/10/2020

El grup municipal d’Esquerra a Sant Pere de Ribes (Garraf) ha denunciat una ex regidora per haver tancat el compte corrent de la formació i haver-ne retirat els més de 12.000 euros que hi havia. Segons la denuncia presentada als Mossos d’Esquadra, l’acusen de retirar prop de 10.000 euros el mateix dia que va renunciar a l’acta, al maig, i d’haver fet una última extracció de diners a principis d’agost, quan també hauria liquidat el compte. Fonts d’Esquerra apunten a l’ACN que els més de 12.000 es van transferir a l’executiva nacional. La formació preveu retenir els diners del grup municipal de Sant Pere de Ribes fins que es resolguin els conflictes interns que s’arrosseguen des de fa mesos dins la formació local.

La denuncia l’han interposat els dos actuals regidors, Xavier Pascual i Jaume Torras, contra Lucrecia Ballvé, ex regidora i al mateix temps membre de l’executiva comarcal d’ERC. Fa sis mesos, Esquerra va demanar a Ballvé i Pascual que abandonessin les seves actes per la mala relació que hi havia entre els dos.

Mentre Ballvé va acatar l’ordre, Pascual continua com a regidor i manté un pols amb el partit, que li exigeix que deixi l’acta. Un enfrontament amb l’executiva que també té Jaume Torras, que ocupava el número 3 a la llista electoral i aquest estiu va assumir la vacant de Ballvé. Torras assegura que el partit el va “pressionar” per a què renunciés a ocupar l’acta i permetés que la plaça fos per al número 7 de la llista. Una opció a la qual s’hi ha negat en rodó.

Els denunciants emmarquen la retirada de diners en aquest litigi que el grup municipal viu amb la direcció d’Esquerra a nivell comarcal i nacional. Jaume Torras assegura que l’ex regidora Ballvé va fer tots els moviments bancaris unilateralment i va tancar el compte corrent utilitzant documentació “falsa” davant l’entitat financera.

En aquest sentit, Torras i Pascual remarquen que les úniques persones autoritzades per gestionar el compte corrent del grup municipal són els representants electes. “I ella, a l’agost, ja no ho era”, insisteixen.

Al seu torn, Ballvé assegura a l’ACN que ella “no ha fet res mal fet” i remet els moviments bancaris a decisions de l’executiva nacional. Des de la mateixa direcció del partit, admeten que els diners els té la formació ” a l’esperar de posar ordre” dins el grup municipal.