Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC, CUP i comuns proposen crear una comissió per investigar els fons voltors

|

- Publicitat -

ERC, CUP i els comuns volen investigar l’activitat dels fons voltors per tal de poder crear un registre de grans tenidors i, així, trobar solucions que reverteixin la precària situació actual del mercat de l’habitatge. Per a dur a terme la investigació, proposen la creació d’una comissió d’investigació al Parlament, la durada de la qual seria de 9 mesos. 

Els tres grups parlamentaris han registrat aquest dijous, 10 de novembre, la proposta de resolució per impulsar l’òrgan, tot i que encara ha de fer un llarg recorregut fins a arribar a votar-se al ple del Parlament. Durant la compareixença posterior, els tres partits han explicat que la durada de la comissió seria de 9 mesos, i que el seu objectiu és que hi puguin comparèixer experts i representants d’organitzacions de l’àmbit de l’habitatge. Amb tot, el propòsit final és cedir els resultats de la investigació a l’Agència Catalana de l’Habitatge, per tal que pugui crear-se el registre de grans tenidors i poder emprendre polítiques d’habitatge amb una base sòlida, tal com informa l’ACN. Els grups també proposen que Montserrat Vinyets, de la CUP, presideixi l’òrgan.

Publicitat

La compareixença l’han dut a terme Montserrat Vinyet, Susana Segovia, dels comuns, i Pau Morales, d’ERC. Durant la roda de premsa Vinyet ha defensat que ara mateix falta “molta informació” sobre com està repartida la propietat a Catalunya i confia que amb aquesta comissió es pugui aclarir la situació. Morales, al seu torn, ha subratllat que cal “reprendre la iniciativa política” en matèria d’habitatge perquè la situació del mercat habitacional és cada vegada més greu.

Respecte dels contactes amb altres grups, els representants han explicat que van plantejar la proposta al PSC i a Junts. Els socialistes van declinar-ho ràpidament, mentre que Junts va plantejar una sèrie d’esmenes que, a ulls dels impulsors, “desvirtuaven” la iniciativa.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut