Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC critica l’elecció de Marlaska com a ministre d’Interior: “Ens hauria agradat algú compromès amb els Drets Humans”

"Ens hauria agradat algú compromès amb els Drets Humans" ha reblat la portaveu d'ERC

|

- Publicitat -

ERC critica que Marlaska continuï a Interior i avisa que el més “important” és el compliment dels acords i no els noms

La formació d’ERC, que el passat dijous va donar suport a la investidura de Pedro Sánchez després del pacte tancat amb el PSOE, s’ha mostrat crítica amb l’elecció que l’ara ja president ha fet per a configurar el nou executiu. En una roda de premsa celebrada a la seu del partit, la diputada i portaveu segona, Raquel Sans, ha censurat la decisió de mantenir Fernando Grande-Marlaska al capdavant del ministeri d’Interior, especialment després dels casos destapats d’espionatge a l’independentisme i al teixit associatiu social.

Publicitat

Sans ha criticat que Fernando Grande Marlaska mantingui la cartera d’Interior, argumentant que a ERC “no agrada” que Marlaska continuï a Interior per la “sensibilitat” que suposa aquest ministeri. “Ens hauria agradat algú compromès amb els Drets Humans” ha reblat Sans. Tanmateix, la portaveu ha indicat que el més “important” és el compliment dels acords i no els noms del Consell de Ministres. A

Així mateix, Sans ha afegit que troba “irrellevant” que el PSC “perdi pes” al Consell de Ministres, on només té l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, perquè tampoc han ajudat a millorar els interessos de Catalunya, i que qui realment ha aconseguit millores per a la ciutadania ha estat ERC. “El PSC no defensa els interessos dels catalans”, ha etzibat.

D’altra banda, ha reiterat que ERC no entendria que la resta de partits no vulguin “sumar” per millorar la llei d’amnistia via esmenes. Sans ha insistit que la seva formació s’obre a “coordinar-se” sigui amb Junts o Sumar, i que no desaprofitarà “cap oportunitat” per donar més seguretat jurídica al text de la llei d’amnistia, durant la seva tramitació parlamentària.

Et pot interessar  Puigdemont diu estar esparverat per la "mala qualitat" del Govern, la "pèrdua d'autoestima" i l'estat del català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut