Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC crític amb la proposta “obsoleta” del Quart Cinturó i reclama un projecte de “consens” amb el territori

|

- Publicitat -

ERC veu “obsoleta” la proposta del govern espanyol sobre el Quart Cinturó (B-40) i vol un projecte de “consens” amb el territori. Així s’ha expressat aquest dimarts la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en una roda de premsa al Parlament. Vilalta ha recriminat al ministeri de Transports que intenti “compensar” la manca d’inversions de l’Estat a Catalunya amb “imposicions de projectes caducs”. “Que no ens intentin compensar les manques històriques de la xarxa ferroviària amb més quilòmetres de via per carrereta d’una proposta obsoleta com pot ser la del Quart Cinturó”, s’ha queixat la portaveu. Tot i això, no ha descartat la construcció d’un nou carril i ha demanat que “el projecte sigui de consens” i “debatut a nivell territorial”.

“Generem un consens, decidim des d’aquí, que les pagui qui les hagi de pagar, però que no ens les imposin”, ha dit la portaveu d’ERC, que plantejarà una proposta “alternativa” sobre el Quart Cinturó.

Publicitat

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar divendres el conveni per ampliar l’autovia B-40 per enllaçar Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès, tot i que encara no té definit ni traçat, ni calendari ni pressupost. Vilalta creu que aquesta visita de la ministra era “més electoral que institucional” i retreu als socialistes que no compleixin els compromisos.

La portaveu d’ERC ha insistit a reclamar que es “corregeixi” aquest 2022 la manca d’execució de les inversions promeses a Catalunya, tot i que ha donat marge per fer-ho també “durant el 2023”.

JJOO d’Hivern

Sobre els Jocs Olímpics d’Hivern, Vilalta veu “molt trist que algú tingui la temptació de carregar-se un projecte només per les estridències d’una persona”. Amb tot, ERC està a l’espera de les reunions sobre la candidatura conjunta amb l’Aragó.

Et pot interessar  Front comú del sobiranisme d'esquerres a les europees: MÉS se suma a ERC, EH Bildu i el BNG
Publicitat

Opinió

Minut a Minut