Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024
Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024

ERC considera un “error polític gravíssim” que el Gobierno recorri la llei catalana d’habitatge

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha considerat un “error polític gravíssim” que el govern espanyol hagi confirmat que demà recorrerà la llei catalana d’habitatge al Tribunal Constitucional. “La llei està ajudant a la gent a poder tenir un habitatge assequible i garantir el dret a l’habitatge”, ha respost en roda de premsa Vilalta, que ha valorat que l’executiu de Sánchez “ni fa ni deixa fer” en aquesta matèria. El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha dit que és “un gest important” el fet que l’executiu de Sánchez opti per no sol·licitar la suspensió de la norma, per la qual cosa es mantindrà vigent fins que es resolgui el recurs o hi hagi llei estatal. Per Vilalta, el “gest” seria “no recórrer” ni “intentar torpedinar” la norma. “Estan intentant torpedinar una normativa que no existeix en el marc de l’Estat espanyol ni creiem que existirà perquè no veiem al PSOE amb molt d’interès a fer una norma en aquest sentit”, ha reiterat Vilalta. La portaveu ha defensat que “s’ha de poder mantenir aquesta llei, desplegar-la i desenvolupar-la, garantint que els preus no s’elevin”. “Si el govern espanyol vol interferir en la política d’habitatge, se’ns acudeixen moltíssims exemples de coses a fer, com la moratòria dels desnonaments”, ha assenyalat.

Vilalta també ha valorat que la manifestació a la plaça de Colón de Madrid en contra dels indults als presos de l’1-O va ser una “punxada” perquè “no van aconseguir ni omplir la plaça”. La portaveu republicana ha declarat que “per molt que es puguin manifestar” i “per moltes recollides de signatures que puguin fer”, això no altera “el gran consens” que hi ha a Catalunya en la demanda d’una llei d’amnistia. “Reiterem més que mai que la solució és l’amnistia”, ha insistit. Després de les declaracions de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, sobre el paper del rei Felip VI a l’hora de firmar els indults, Vilalta ha afirmat que si el monarca “pren partit”, “s’hauria de plantejar abdicar”.

Et pot interessar  Aragonès reclama "responsabilitat" per aprovar l'amnistia i començar a "abordar el conflicte de sobirania"
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut