Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC celebra el permís d’aval del Tribunal de Comptes i exigeix “posar fi a la repressió”

|

- Publicitat -

ERC ha celebrat la “rectificació” del Tribunal de Comptes a l’entorn dels avals de l’Institut Català de Finances per als ex-alts càrrecs del Govern i ha exigit “posar fi a la repressió”. El partit “posa en valor” que l’òrgan administratiu estatal “rectifiqui i accepti” l’aval, un fet que demostra que es tracta d’un “mecanisme legal i vàlid”. L’eina “dona cobertura” als 34 ex-alts càrrecs del Govern imputats pel Tribunal de Comptes, “evita” l’embargament” i els “permet recuperar” les quanties econòmiques i els béns dipositats fins al moment. La formació demanarà el retorn dels més de dos milions d’euros que va dipositar per evitar els embargaments el mes d’octubre, després que el tribunal rebutgés els avals de la Generalitat en primer terme.

El partit subratlla que la decisió del Tribunal de Comptes d’acceptar finalment l’aval “és el resultat” del recurs interposat per una desena de membres d’ERC, entre els quals el president del partit, Oriol Junqueras, i el vicesecretari de Prospectiva i Agenda 2030, Raül Romeva, així com dels recursos presentats per la Generalitat i la resta de les defenses.

Publicitat

Els republicans també subratllen que el posicionament fet públic avui pel Tribunal de Comptes “és el primer després del seu recent canvi de composició i evidencia un canvi de criteri”. En aquest sentit, el partit resta a l’expectativa de si aquesta modificació dels criteris “abusius” aplicats fins a dia d’avui “és puntual o si es reflectirà, també, en les futures resolucions del tribunal”.

Amb tot, ERC creu que l’aval és un “remei puntual” contra l’amenaça “brutal” que “pateixen” les persones encausades i les seves famílies. En aquest sentit el partit recorda que si la sentència del Tribunal de Comptes és condemnatòria, seran els encausats els que hauran d’afrontar un pagament de més de 9 milions d’euros. Per això, el partit torna a exigir l’amnistia per “posar fi a la repressió política, social, i també econòmica que pateix el conjunt de l’independentisme”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut