Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

ERC avisa Sánchez que té una “oportunitat” per demostrar que es diferencia de la “guerra bruta” de l’Operació Catalunya

Sans demana a la Moncloa que "no resti impassible" a les informacions sobre el govern Rajoy: "És la prova del cotó"

|

- Publicitat -

“És la prova del cotó”. La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha avisat d’aquesta manera el govern de Pedro Sánchez que té una “oportunitat” per demostrar que es diferencia de la “guerra bruta” de l’Operació Catalunya. En una roda de premsa aquest dilluns des de la seu republicana, Sans ha demanat a l’executiu espanyol que “no resti impassible” a les noves informacions sobre el govern de Mariano Rajoy. La dirigent d’ERC ha reclamat que, d’aquesta manera, la Moncloa ha d’ajudar a esclarir què va passar amb la investigació -al marge de la llei- de l’independentisme, i ha donat per fet que els republicans demanaran el màxim de compareixences i al més alt nivell.

Durant la roda de premsa, Sans ha interpel·lat el govern de Sánchez: “Demanem que no resti impassible a les informacions”. La portaveu ha afegit que la reacció del president espanyol i del govern de PSOE i Sumar serà “una nova prova del cotó” per demostrar que es diferencien de l’Operació Catalunya.

Publicitat

“Tenen una oportunitat per arribar fins al final i condemanar les pràctiques il·legals”, ha argumentat Sans, que ha constatat la “sorpresa i indignació” d’ERC en conèixer les informacions, aquest matí.

Aquest dilluns, nova documentació d’una investigació de ‘La Vanguardia’, ‘ElDiario.es’ i ‘El Nacional’ ha revelat que el govern de Mariano Rajoy va posar la cúpula de la policia espanyola al seu servei per investigar partits independentistes per intentar acabar amb el procés. Ho va fer durant cinc anys, des de la Diada massiva del 2012 i fins al 2016, al marge de la llei, i utilitzant recursos públics.

Els rotatius han aportat nous documents, declaracions i àudios que han assenyalat que el llavors ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, dirigia l’Operació Catalunya i feia arribar a la Moncloa documentació delicada a través d’escortes.

Et pot interessar  El món polític i l'acadèmic ploren la mort de Josep Maria Terricabras
Publicitat

Opinió

Minut a Minut