Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

ERC avisa que seguirà “al camí de l’alliberament nacional” i situa l’autodeterminació com a proper objectiu

Els republicans avisen que pararan fins a l'exercici del dret a l'autodeterminació

|

- Publicitat -

La diputada d’ERC, Pilar Vallugera, ha celebrat aquest dijous que, després de diversos intents, llei d’amnistia acabarà sent “negre sobre blanc”. Així mateix, ha reivindicat els passos fets fins ara, com els indults o la reforma del Codi Penal. “Seguirem al camí de l’alliberament nacional, i ho farem per conductes democràtics, pacífics, cívics i dialogats. És el nostre ADN polític, i ho farem malgrat totes les oposicions de l’Estat, els entrebancs judicials, policials o del Tribunal de Comptes. Això és un compromís en ferm. No pararem fins a l’exercici del dret a l’autodeterminació”, ha avisat en un ple que ha comptat amb la presència del líder d’ERC, Oriol Junqueras, a la tribuna de públic.

Pels republicans, la norma que es vota avui al Congrés podria haver-se aprovat fa mesos i beneficiar abans als encausats del procés. “Això no ho estem fent per persones amb noms i cognoms que poden liderar partits, nosaltres ja sabíem al que ens exposàvem”, ha agregat la diputada. Des d’ERC demanen també sinceritat i avisen que Espanya té una estructura d’Estat “demofòbica” i una judicatura “segrestada per la ultradreta”. “No hi va haver delicte, i l’amnistia repara que no hi va haver delicte, cop d’estat, no hi ha hagut malversació i, per descomptat, no hi ha hagut aquesta bogeria de terrorisme, i això n’és el reconeixement”, ha afegit.

Publicitat

Finalment, Vallugera ha destacat que l’amnistia ha de ser d’aplicació “immediata” i ha d’anar seguida del següent pas: l’autodeterminació. “Ens ha de tornar de posar en condicions d’afrontar el següent pas del conflicte polític, l’exercici del dret a l’autodeterminació, que fa temps que reclamem i no deixarem de reclamar”, ha apuntat.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut