Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC avisa que “la sociovergència no és notícia” i assenyala la “unió” entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura

Sans afirma que els republicans són els únics amb "propostes per a Catalunya"

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC Raquel Sans ha avisat aquest dilluns que “la sociovergència no és notícia” a Catalunya. “Una cosa és el que es diu en campanya i l’altra el que es fa de manera efectiva”, ha dit en roda de premsa, després que l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, actual regidor a l’Ajuntament, hagi obert la porta en una entrevista a SER Catalunya a un govern amb el PSC en funció dels resultats de les eleccions catalanes del 12 de maig.

Sans ha assegurat que la coincidència entre Junts i el PSC ja s’ha vist “aquests últims tres anys al Parlament de Catalunta quan es tractava de defensar els interessos dels de sempre”. “S’han unit de manera descarada”, ha criticat.

Publicitat

També s’ha referit al debat d’aquest mateix dilluns organitzat per Pimec i ha assegurat que ERC són “els únics” que han fet propostes, a diferència dels caps de llista de Junts, Carles Puigdemont, i del PSC, Salvador Illa, ha dit. “La proposta del senyor Illa és Espanya i la del senyor Puigdemont és Puigdemont”, ha deplorat. Per això ha alertat que les eleccions al Parlament serviran per decidir si les decisions que afecten Catalunya es prenen a Catalunya “o es decideixen des de Madrid”.

Declaracions institucionals al Parlament

La portaveu republicana ha explicat que duran a la Diputació Permanent del Parlament –l’òrgan equivalent al ple un cop es dissol la legislatura– dues declaracions institucionals. La primera és per donar suport al personal de la cambra i a l’exdiputada de Junts Cristina Casol, que va denunciar haver patit assetjament per part del seu grup parlamentari, així com per defensar el protocol contra l’assetjament que té el Parlament. La segona declaració pretén fer costat als investigats per la causa de Tsunami Democràtic.

Et pot interessar  Illa denuncia que Junts i ERC han estat deu anys governant "d'esquena als ajuntaments"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut