Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC avisa el Gobierno que la geometria variable amb Cs els portarà “problemes”

|

- Publicitat -
El portaveu adjunt d’ERC al Parlament, Josep Maria Jové, ha alertat al govern espanyol que si juga a la geometria variable incorporant Cs als acords els comportarà “problemes”. En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, Jové s’ha referit d’aquesta manera al fet que el decret de “nova normalitat” comptarà amb el vot afirmatiu del partit taronja i el ‘no’ d’ERC. D’altra banda, el també president del Consell Nacional dels republicans considera que “en breu” les organitzacions independentistes arribaran a un acord sobre una estratègia conjunta. No ha volgut fixar un termini però ha assegurat que s’hi està treballant des de fa molt temps.
“Si el govern de l’Estat vol jugar a la geometria variable amb Cs, ells sabran què fan, al nostre entendre voler sortir de la crisi de la covid-19 i assentar un nou model socioeconòmic amb la dreta, és la seva decisió i aquí no hi entrarem”, ha afegit per després subratllar que la proposta d’ERC per sortir de la crisi és “molt diferent” a la de Cs.

Segons Jové, ERC analitzarà les propostes que el govern de Sánchez posi sobre la taula “una a una” independentment de qui hi doni suport, però ha afegit que veu “molt difícil” que ERC i Cs estiguin d’acord amb la mateixa proposta de pressupostos estatals perquè les dues formacions estan “a les antípodes”.

Mentrestant, la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, ha atribuït aquest dimarts el fet que ERC digui que està al ‘no’ al decret de la ‘nova normalitat’ al clima preelectoral que s’ha instal·lat a Catalunya, però ha insistit que el seu executiu considera com a “socis” totes les formacions progressistes del Congrés i ha demanat als republicans que no creuin vetos amb Cs. “No és el moment de la confrontació, sinó que ERC entengui que Catalunya té un problema amb la pandèmia” ha dit alhora que ha celebrat que CS hagi decidit “que els seus 10 escons han de ser útils”.

Et pot interessar  Les primeres enquestes del 12-M donen la victòria al PSC, seguit de Junts i ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut