Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC assistirà a la conferència de Puigdemont a Brussel·les per “seguir teixint aliances”

La vicesecretària de Feminismes, Raquel Sans, diu que "si hi ha l'oportunitat i l'espai" podria haver-hi alguna trobada informal entre els representants d'ERC i Junts

|

- Publicitat -

ERC assistirà a la conferència que Carles Puigdemont farà a Brussel·les el pròxim dimarts, 5 de setembre, i en la qual té previst fixar les condicions de Junts per a una eventual investidura de Pedro Sánchez. La vicesecretària de Feminismes i LGTBI d’ERC i diputada al Parlament, Raquel Sans, ha anunciat que els diputats al Congrés Teresa Jordà i Francesc-Marc Álvaro hi assistiran en representació dels republicans. Amb tot, l’objectiu d’ERC és “seguir teixint totes les aliances i forces” i “sumar sinergies” dins de l’independentisme, unes declaracions que arriben després que el president, Pere Aragonès, demanés una negociació “coordinada” amb Junts.

Sans també ha comentat la reunió mantinguda aquest dilluns entre Carles Puigdemont i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, en el marc de les negociacions per a la investidura. La diputada ha celebrat que “totes les vies d’interlocució que s’obrin en el camí de la negociació” i ha dit que “com més actors s’hi sumin serà positiu”, tot recordant, tanmateix, que l’aposta de la negociació sempre ha estat la d’ERC i ha dit que ara “tothom que s’hi sumi és benvingut”.

Publicitat

La diputada ha explicat que els republicans encaren amb la mateixa filosofia la conferència de demà de Puigdemont, i amb l’objectiu final de “teixir aliances” amb l’independentisme i poder pressionar pels seus dos objectius, que són l’amnistia i l’autodeterminació. Amb tot, Sans ha assegurat que “totes les vies que s’obrin” són “bones”.

De moment, però, per a demà no hi ha cap reunió entre Puigdemont i els representants d’ERC programada. Sans ha explicat que “si hi ha l’oportunitat i l’espai” podria haver-hi alguna trobada informal.

Et pot interessar  ERC critica "l'informe fake" del PP al Senat contra l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut