Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

ERC assegura que la voluntat del Govern és “construir confiances” i “recompondre”

|

- Publicitat -

ERC ha respost les crítiques rebudes per part de l’oposició la tarda d’aquest dijous, 10 de novembre, després que es presentés i aprovés la moció de Junts que constata la pèrdua de confiança en el Govern de Pere Aragonès. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha volgut deixar clar que la voluntat del Govern d’ERC és la de “construir confiances, encara que siguin parcials” i “recompondre” les relacions entre els partits.

Junts, la CUP, el PSC i els comuns han votat a favor d’aquesta moció, la qual únicament adverteix que la majoria parlamentària que va investir Pere Aragonès com a president de la Generalitat li ha perdut la confiança. Davant aquests fets, i després d’escoltar les diverses crítiques de l’oposició a l’executiu, Vilalta s’ha pronunciat, assegurant que l’executiu vol “construir confiances encara, que siguin parcials” anant “mesura a mesura” amb la predisposició i l’objectiu de “recompondre”.

Publicitat

A la vegada, Vilalta també ha volgut dirigir-se a Junts per retreure l’actitud del partit, que en el moment en què va sortir del Govern assegurava que faria una “oposició responsable”. Tanmateix, la portaveu ha retret a JxCat que faci una “oposició extrema per bloquejar” l’acció de l’executiu. “Sortir del govern és la seva decisió i és legítima, però és el que ha propiciat els canvis i, per tant, és responsabilitat seva”, ha replicat Vilalta al partit de Laura Borràs i Jordi Turull.

Et pot interessar  'Junts+ Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president a l'exili pel 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut