Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC assegura que estan “preparats” per governar en solitari

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que els republicans estan “preparats per tots els escenaris, també un govern en solitari d’ERC” després de la crisi oberta a l’executiu arran de la destitució del fins ara vicepresident, Jordi Puigneró. En roda de premsa, Vilalta ha dit que volen un Govern “fort i estable” i ha insistit a Junts que són els que han de decidir “què volen fer”. Al seu entendre, hi ha una part “notable” de JxCat que “des del principi treballa per trencar el Govern”. De fet considera que els tres eixos proposats per Junts per negociar el futur del Govern són “una excusa” i ha dit que l’acord entre ERC i Junts “ja existeix” i que el que falta és que “decideixi Junts”.

Segons Vilalta, hi ha una part “rellevant” de Junts que vol sortir del Govern “des del principi” i que “posa pals a les rodes”. Per il·lustrar-ho la portaveu ha posat exemples, com l’amenaça d’una qüestió de confiança, l’auditoria “unilateral” del compliment de l’acord de govern o l’anunci d’una consulta a la militància sobre la continuïtat a l’executiu. Tot plegat, assegura, són “deslleialtats” i els considera fets “inaudits”.

Publicitat

En relació a la negociació de Junts amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per mirar de reconduir la situació abans de la consulta a la militància prevista per els propers 6 i 7 d’octubre, Vilalta creu que els tres eixos que JxCat fixa com a prioritats són “una excusa” precisament d’aquest sector que vol trencar el Govern. “El problema no són els tres punts situats de l’acord entre Junts i ERC, perquè l’acord ja el tenim; el problema és que Junts ha de decidir què vol fer i això només ho poden decidir ells”, ha sentenciat. La portaveu ha insistit a demanar al seu soci de Govern que decideixi i “deixi de ser irresponsable amb el país”.

Et pot interessar  Sabrià demana a Albiach que "recapaciti": "Situar el Hard Rock com a tot o res és una dicotomia equivocada"

Davant aquesta situació Vilalta ha remarcat que ERC estan preparats “per tots els escenaris”, inclosa la possibilitat de governar en solitari si Junts marxa del Govern. De totes maneres ha remarcat que de moment encara no s’està en aquesta situació i ha dit que per part seva volen que el Govern “continuï fort i estable”. Això, però, ha de passar “pel respecte, la lleialtat i la corresponsabilitat” i ha de comportar “un canvi d’actitud” dels socis de Govern.

Vilalta també ha remarcat que el país “no es pot permetre” anar a una etapa d’interinitat ni a eleccions anticipades perquè no serà “útil” per a la gent.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut