Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

ERC apunta que votar en contra el decret de mesures socials “implicaria donar l’esquena a la ciutadania”

Els republicans critiquen els incentius a les grans empreses energètiques que inverteixin en projectes estratègics

|

- Publicitat -

ERC ha apuntat que votar en contra del decret de mesures socials i econòmiques per mantenir la gratuïtat de Rodalies i Mitja Distància, la rebaixa de l’IVA d’alguns aliments bàsics o de la llum i el gas “implicaria donar l’esquena a la ciutadania”. Ho ha dit la diputada republicana Inés Granollers durant la seva intervenció justificant el vot favorable d’ERC en contraposició a Junts que no ha garantit el seu sí. Tot i això, Granollers ha carregat contra els incentius que prepara el govern espanyol perquè les grans empreses energètiques facin inversions estratègiques en renovables. “Es tradueix en una subvenció a les empreses que juguen al mercat“, ha dit.

Granollers ha clamat perquè entrin “més agents” al mercat energètic i les grans companyies “perdin poder“. També ha demanat implicar els sectors del gas i del petroli en el procés de descarbonització.

Publicitat

El decret 8/2023 també obliga a les entitats financeres a no cobrar a la gent gran per treure diners en efectiu a finestreta. Els republicans ho han celebrat, però Granollers ha exigit que s’instal·lin caixers a tots els municipis: “És a la banca a qui se li ha d’imposar l’obligatorietat de garantir aquest servei i la gratuïtat de fer la retirada en efectiu”.

Finalment, la diputada ha lamentat que el govern legisli mitjançant un decret “òmnibus” que allargui mesures socials i econòmiques aprovades l’any passat. “Molt necessàries”, ha afirmat Granollers, però ha recordat que els republicans troben a faltar “equitat social territorial”.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut