Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

ERC allarga la mà a Junts per negociar amb el PSOE: “Qualsevol coordinació ens dona més possibilitats”

"Som dues formacions clau per a garantir l'estabilitat de la legislatura a Madrid i per nosaltres qualsevol coordinació és benvinguda" manifesten els republicans

|

- Publicitat -

Des d’Esquerra Republicana “celebren” que s’hagi imposat la “via negociadora” dins l’independentisme i allarguen la mà a Junts per Catalunya per a fer-ho de manera coordinada. “Som dues formacions clau en l’estabilitat de la legislatura a Madrid i qualsevol coordinació serà benvinguda“, ha defensat la portaveu republicana, Raquel Sans, que ha insistit que “qualsevol coordinació ens fa més forts”. Sans ha comparegut en roda de premsa aquest dilluns al costat del president del grup municipal, Ernest Maragall, després d’anunciar la seva renúncia. Maragall ha evitat pronunciar-se sobre els possibles nous lideratges, malgrat que sí que ha demanat “ambició” al partit, que “ha de sortir al camp a jugar la pilota”.

Preguntada per les diverses taules obertes per ERC, el Govern i Junts, Raquel Sans ha assegurat que són “partidaris de tota la coordinació estratègica que hi pugui haver” i s’ha remès a paraules del president Pere Aragonès: “Qualsevol coordinació entre aquells que negociem el mateix ens fa més forts i ens dona més possibilitats negociadores”.

Publicitat

Si bé que ha assenyalat que “per Junts ha de respondre Junts”, la portaveu d’ERC ha traslladat la seva “voluntat sincera de treballar de manera coordinada”. En aquest sentit, ha reblat: “Som dues formacions que resultem clau per a garantir l’estabilitat de la legislatura a Madrid i per nosaltres qualsevol coordinació és benvinguda”.

Pel que fa a les seves pròpies reunions amb el PSOE, Raquel Sans ha assenyalat que “fa tres anys i mig” que es reuneixen “setmanalment” i que no volen “penjar-se medalles”, sinó “fer que les coses passin”. En aquesta línia ha assenyalat els indults, la reforma del Codi Penal o ara l’amnistia.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC

Maragall: “ERC ha de sortir a jugar la pilota”

En la roda de premsa també hi ha participat el president del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, que ha confirmat que el pròxim 22 de desembre renunciarà formalment a l’acta de regidor. “Continuaré sent un membre orgullós d’ERC, però també un ciutadà lliure, exercint el dret de ciutadania en tots els àmbits”, ha afirmat. Ha deixat clar que “això no vol dir desaparèixer, ni callar, ni deixar de ser o fer”.

En aquest sentit, Maragall ha defensat que, després del cicle electoral, s’obre un “nou període” on els republicans estan “obligats a treballar perquè ERC estigui en les millors condicions d’aquí a un any o quan el president Aragonès decideixi” convocar les eleccions catalanes.

Si bé ha evitat pronunciar-se sobre els relleus de lideratges, ha subratllat que es tracta del “fons polític” i no de les formes. “ERC ha de sortir a jugar al camp a jugar la pilota i ha de fer-ho amb més confiança”, ha sintetitzat. Tampoc no ha respost si el partit hauria d’entrar o no en un govern de Jaume Collboni.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut