Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC adverteix el Gobierno: “Res ens porta a considerar el nostre suport factible a aquests pressupostos”

|

- Publicitat -

ERC ha advertit aquest dijous el Gobierno de la possibilitat de no votar els pressupostos generals de l’Estat si no s’assoleix un acord sobre la presència del català a la Llei Audiovisual.

La portaveu dels republicans al Senat, Mirella Cortès, ha intervingut al debat dels pressupostos a la cambra alta per recordar que la seva formació va posar unes “condicions clares” per a la investidura de Pedro Sánchez.

Publicitat

Passaven entre altres, per la creació de la taula de diàleg i per tancar el pas a la dreta espanyola. Ara, segons Cortès, “res ens porta a considerar el nostre suport factible a aquests pressupostos”, perquè “el PSOE trenca els marcs d’acord” i “ens veiem obligats a presentar esmenes al Senat”.

Cortès ha recordat que “fa dies” que ERC negocia la Llei Audiovisual amb l’executiu de Sánchez, “però sembla que topem amb un mur molt difícil de traspassar”. “La nostra intenció és que el govern doni resposta a les demandes d’ERC per garantir els drets dels catalans i protegir les llengües, però fins ara no ha estat així”.

En cas que ERC presentés esmenes parcials, com que no són imprescindibles, no podrien assegurar que els pressupostos tornen a la cambra baixa. És a dir, dependrien de la negativa d’altres senadors per tombar els pressupostos.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut