Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

ERC admet preocupació perquè Junts vulgui sotmetre a votació l’acord

Els partits preveuen celebrar una nova reunió aquest dimarts a la tarda i continuen les trobades sectorials al Parlament

Avatar
Agències 04/05/2021
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, i la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, parlant als passadissos del Parlament el 3 de març.

ERC veu amb preocupació que Junts plantegi una consulta sobre l’acord per la investidura de Pere Aragonès. Fonts dels republicans han explicat que no se’ls havia traslladat que tenien la voluntat de sotmetre a votació l’entesa per la qual treballen. Els partits preveuen una nova reunió aquest dimarts a la tarda al Parlament, després que l’últim contacte fos el cap de setmana a la presó de Lledoners. Durant el matí hi ha hagut diverses trobades sectorials, encapçalades per Laura Vilagrà (ERC) i Elsa Artadi (Junts). Concretament, s’han assegut a la taula per abordar els àmbits econòmics, d’infraestructures i d’agricultura.

Fonts d’ERC confien que Junts els donin aviat -fins i tot aquest dimarts, en la trobada prevista- una resposta sobre la proposta de l’estructura de Govern que els van fer arribar ara fa vuit dies.

Els republicans no van conèixer fins dilluns -mitjançant la roda de premsa de Junts- que el partit de Carles Puigdemont tenia la intenció de sometre a consulta l’acord al qual la formació arribi amb ERC. Segons les mateixes fonts, els inquieta no saber en quins termes es plantejarà la consulta a les bases i en quins tempos, ja que el 26 de maig és la data límit per poder investir Aragonès.

ERC continua les reunions amb la CUP

Paral·lelament, Sergi Sabrià, Marta Vilalta i Josep Maria Jové (ERC) i Carles Riera, Eulàlia Reguant i Xavier Pellicer (CUP) s’han trobat en el marc de les reunions que els dos partits continuen mantenint després del preacord al qual van arribar.